Kozan’da 18 Mart Çanakkale Zaferi Etkinlikleri Düzenlendi

Kozan’da 18 Mart Çanakkale Zaferi Etkinlikleri Düzenlendi

Çanakkale Zaferinin 100. yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Kozan’da gün boyunca etkinlikler düzenlendi.

10:30’da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtında resmi kurumların ve derneklerin katılımıyla çelenk koyma töreni yapıldı. Törene Kaymakam Avni Oral, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Belediye Başkanı Musa Öztürk, Garnizon Komutanı Personel Albay Bülent Siper, Jandarma Komutanı Binbaşı Timur Konuk, Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez, Müftü Bilal Başoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Resmi törenin ardından Kozan Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği Kozan Temsilciliği ziyaret edilerek, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile bir araya gelindi. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk burada yaptığı konuşmasında “Bu topraklarda huzur içerisinde yaşamamızı kahraman şehitlerimize borçluyuz. Kutsal topraklarımıza, bize emanet edilen vatana sahip çıkmalı ve kıymetini bilmeliyiz. Kozan’da, vatanından uzaklarda, kayıtlı 570 Suriyeli var. Onların durumuna gördükçe vatan şairi merhum Mehmet Akif’in o muhteşem sözleri, İstiklal Marşımızın mısraları aklımıza geliyor. ‘Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.’ Vatansızlık çok zor. Şehitlerimiz canlarını bayrak ve vatan için toprağa düşürdü. Birlikten beraberlikten ve Allah’ın ipine sarılmaktan başka çaremiz yok. Bu vatan için kim şehit olmuşsa, kimin burnu kanamışsa ve kimin emeği geçmişse ruhları şad mekânları cennet olsun. Ailelerine Allah sabırlar versin” dedi.

 

Saat 11.00’de Kozan Mezarlığındaki şehitliklere yapılan ziyarette Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Protokol üyeleri burada şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

 

Saat 12:00’de Kozan Belediyesi SODES Düşler Alemi tesislerinde belediye Başkanı Musa Öztürk’ün ev sahipliğinde şehit yakınlarına yemek düzenlendi. Yemeğe çok sayıda davetli şehit yakını katıldı.

 

Programın akşam bölümünde ise şehitler anısına Hoca Ahmet Yesevi Camisinde mevlit okutulacağı bildirildi.